Mikko Laakso

Sisältää juonipaljastuksen

Joulu ja vuodenvaihde oli rauhallista aikaa, ainakin soitannollisesti. Monet juhlat on miehistön kesken kuitenkin pidetty, koska väkeä on 64:stä eri maasta ja esim. jouluja oli kolme. Soittohommat menee hyvin, mutta tunteja viikossa kertyy melko vähän. Tämä johtuu osaksi siitä, että kaksi viimeistä head lineria (pääesiintyjä) eivät käyttäneet bändiä. Onneksi sain toimeksiannon kirjoittaa risteilyisännän latin show´n nuoteiksi, siinä on ollut puuhasteltavaa.

Soitamme kaksi show´ta teatterissa: Signed, Sealed, Delivered – koostuu pop/soul-potpureista mm. Stevie Wonder, Ray Charles sekä Boogie Wonderland, joka on yllättäen 70-luvun diskoa. Näissä molemmissa on mukana orkesteri, kahdeksan tanssijaa, neljä solistia ja tietysti savua, vilkkuvia valoja ja pommeja. Tanssijat ja laulajat harjoittelevat molemmat show´t etukäteen kaksi kuukautta kestävällä leirillä Hollywoodissa. Orkesteri ei tietysti harjoittele mitään, ammattimiehiä (sain kylläkin tällä kertaa nuotit etukäteen).

No nyt juonipaljastukseen. 🙂 Kaikista soittajista ja laulajista on jossain vaiheessa nauhoitettu tietokoneelle ääniraitana koko show. Eli jos jotain sattuu, niin mitään ei ”puutu”. Yksi laulajista joutui lähtemään kotiin vähäksi aikaa perhetapauksen vuoksi. Tanssija otti hänen paikkansa ja opetteli sanat suht ulkoa, jotta pystyi vetämään show´n playbackinä. Helppo homma se ei ollut, koska tanssiliikkeet ovat myös erilaiset. Kyseinen tanssija kuitenkin sairastui ja joutui viettämään viikon sairaalassa Key Westissä -> uusi tanssija otti hänen paikkansa. Nämä vaikuttavat myös muihin tanssijoihin, koska heitä on neljä poika-/tyttöparia. Kyseessä oli siis naislaulaja, joten nyt tanssiryhmässä on enää kaksi tyttöä. Alkuvaikeuksien jälkeen show´t menevät hyvin, mutta luulenpa, että joku yleisössä huomaa taustanauhan käytön ja myös pienen epävarmuuden yhdessä ”laulajassa”, koska muut ovat tehneet hommaa rutiinilla jo kaksi kuukautta. Pientä harmia on myös bändille, koska kuuntelemme temmon kuulokkeiden kautta ja lauluraita ei aina ole ihan ajan tasalla. Show´t ovat kuitenkin olleet menestyksiä ja yleisö on pitänyt molemmista.

Loppu lähenee. Siivua on jäljellä vajaa kolme viikkoa, mutta siihen sisältyy vaikka mitä…! Loppuun pari tunnelmapalaa20141216_171939 20141216_175035

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Information

This entry was posted on tammikuu 8, 2015 by in Uncategorized.
%d bloggers like this: