Mikko Laakso

Dry dock

No niin, nyt alkoi viimeinen rutistus: 10 päivän dry dock Freeportissa, Grand Bahamalla. Saavuttuamme tänne laiva ajettiin pieneen terminaaliin, jonka pohja nousi ylös, nostaen laivan kokonaan ilmaan. Dry dockin aikana laiva kokee melkoisen kasvojen kohotuksen. Kaikki lattiapinnat uusitaan, paljon tekniikkaa teatterissa ja ravintoloissa uusitaan, hyttejä huolletaan ja myös vesijohtoja uusitaan.

Orkesterille napsahti palovahti -nakki ja niin kuin kouluttaja sanoi, tämä on dry dockin huonoin homma. Käytännössä istumme laivan viihderavintolassa ja odotamme vuoroa mennä vahtimaan, kun jossain hitsataan, leikataan metallia tai tehdään jotain muuta, mikä voi aiheuttaa tulipalon. Teemme yhdeksän tunnin kiertävää vuoroa ja yövuoron jälkeinen päivä on vapaa. Yksi varsinainen työtehtävä kestää tunnin ja niitä on kaksi päivässä, eli reilut kuusi tuntia tapamme aikaa nukkuen, pelaten, katsoen Breaking Badia ja jutellen. Tehtävä on kyllä tärkeä, koska laivassa sattuva tulipalo on aina paha juttu, mutta aikataulutuksen olisi voinut hoitaa paremmin.

Freeport on iso teollisuussatama, Port Lucayaan pääsee bussilla ja siellä on pieni keskusta, mistä löytyy ravintoloita ja kauppoja. Pari kertaa olemme käyneet siellä olusilla.

26.1 palaamme Miamiin, mistä laiva jatkaa samaan malliin, tosin meikäläinen suuntaa lentokentälle! Tuolloin on 70 päivän urakka takana ja on aika kohdata uudet haasteet Suomessa. Helmikuussa lähdemme Boston Promenaden kanssa Ylläkselle neljän keikan ajaksi ja sen jälkeen alkaa oman levyn äänitykset. Kaikkiaan äänityksiin on varattu aikaa noin kolme viikkoa ja ennen kuin maaliskuun alussa lähden Kuubaan, levy pitäisi jättää miksaukseen. Paljon on vielä edessä ennen maaliskuuta, mutta odotan innolla työntäyteistä helmikuuta. No, ehkä sitä välillä pilkille ehtii.

20150117_174510

20150119_114051

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Information

This entry was posted on tammikuu 23, 2015 by in Musiikki, Uncategorized.
%d bloggers like this: