Mikko Laakso

Mitä matkalle mukaan?

Aina välillä minulta kysellään, mitä matkalle kannattaa ottaa mukaan ja päätin listata vinkkini tänne. Tarkennuksena vielä, kyse on pääosin käsimatkatavaroista ja matkustusmukavuudesta.

IMG_20161001_153206.jpg

1 Niskatyyny

Yksi on noussut ylitse muiden ja olen käyttänyt/hajoittanut monia. Samsonite tukee erittäin hyvin niskaa, nojaat sitten taaksepäin tai sivulle. Ostin omani Helsingin NT-Bagsistä.

https://www.amazon.co.uk/d/Travel-Accessories/Samsonite-Inflatable-Travel-Pillow-with-Pouch-Graphite/B0071QU6LE

2 Kuulokkeet

Sain ystävältäni tärpin Audio-Technican kuulokkeista noin viisi vuotta sitten ja siitä asti ne ovat olleet mukanani matkoilla. Kuulokkeissa on QuietPoint vastamelutoiminto, joka poistaa tehokkaasti lentokoneen äänen tai ihmisjoukon hälinän. Nämä eivät ole hifikuulokkeet, mutta äänenlaatu on riittävän neutraali ja toimii ainakin minulla.

https://www.verkkokauppa.com/fi/product/53465/gnjtx/Audio-Technica-ATH-ANC33iS-vastamelu-nappikuulokkeet

3 Musiikki/äänet

Hyvää musaa kannattaa aina pitää kännykässä, joko Spotifyn offline playlistissä tai mp3:na. Joskus musiikki auttaa nukahtamaan, toisinaan haen siitä fiiliksiä. Pari viikkoa sitten, kun olin Jamaikalla taksissa matkalla hotellilta satamaan, laitoin Juha Vainion Albatrossin soimaan. Taisi siinä kyynel poskelle vierähtää.

Spotifystä löytyy rauhoittavia playlistejä, joissa on vaikkapa rauhallista klassista musiikkia tai meditaatiomusiikkia. Olen huomannut näiden auttavan nukahtamaan matkustaessa. Lisäksi on olemassa sovelluksia, joista saa ”soimaan” erilaisia rauhoittavia ääniä. Joskus olen käyttänyt sekoituksena sateen ja tuulikellon ääniä sekä hiljaista sammakon kurnutusta 🙂

4 Lukemista

Pidän yleensä mukana kirjaa ja joskus ostan lentokentältä lehden. Tässä muutama tärppi lomalukemiseksi.

Haruki Murakami: Norwegian Wood, hieno japanilainen rakkaustarina.

Jonas Jonasson: Lukutaidoton joka osasi laskea, komediaa.

Turkka Hautala: Salo, tarkkaa suomalaista kielenkäyttöä.

Kerran otin Karl Ove Knausgård Taisteluni 1 matkalle mukaan, eikä se sopinut ollenkaan palmun alla luettavaksi! (En myöskään ymmärrä kirjan ympärillä pyörivää hypeä.)

5 Kengät

Melkeinpä tärkein valinta reissulle on kengät. Olen ostanut Merrelit kuusi vuotta sitten ja vieläkin ne toimivat hyvin. Näillä kengillä voit kävellä kaupungissa, vaeltaa viidakossa, patikoida vuorille (mm. Adam´s peak, Sri Lanka) ja kuitenkin päästä hienoon Sheraton hotelliin drinkille. En suosittele näitä kylmään keliin, koska kengän sivut ovat verkkokangasta ja näin ollen hyvin ilmastoidut.

https://www.xxl.fi/merrell-merrell-moab-ventilator-miesten-retkeilykengat/p/1058655_1_style

6 Ekstraa

Lisäksi pidän mukanani silmälappuja, korvatulppia ja pientä Sea to Summit matkapyyhettä. Matkapyyhe toimii väliaikaisena peittona, rantapyyhkeenä ja se kuivuu erittäin nopeasti. Lisäksi se menee nyrkin kokoiseen pussiin.

Loppuun vielä pari kuvaa tuomaan fiilistä.

2015-03-24 14.38.30.jpg

2015-10-14 07.20.13.jpg

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Information

This entry was posted on joulukuu 10, 2016 by in Uncategorized.
%d bloggers like this: